• ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Facebook
  • Facebook
  • Twitter
  • You Tube
Φωτεινή Καλιακάτσου-Χηνιάδη

Νεώτερες εξελίξεις στην Εξωσωματική - Ομιλία στο ΜΗΤΕΡΑ

Νεώτερες εξελίξεις στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση Ο Χάρης Χηνιάδης είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση.
Στην πρόσφατη ομιλία του στην ημερίδα για την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, μίλησε για τις καινούργιες τεχνικές που εφαρμόζονται στην Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Μαιευτηρίου Μητέρα, αλλά και για τις ακόμα νεώτερες εξελίξεις που πρόκειται να ενσωματωθούν στο άμεσο μέλλον στα οργανωμένα εμβρυολογικά εργαστήρια.


Στην Μονάδα Εξωσωματικής του Μαιευτηρίου Μητέρα εφαρμόζονται πλέον οι τεχνικές CGH-array, IMSI και Time Lapse.

Η IMSI είναι η πλέον πρόσφατη εξέλιξη με ειδικό μικροσκόπιο το οποίο μεγενθύνει 6000 φορές τα σπερματοζωάρια επιτρέποντας την επιλογή των καλύτερων για μικρογονιμοποίηση (ICSI).

Ο Χάρης Χηνιάδης μίλησε για την νέα τεχνική παρατήρησης και επιλογής εμβρύων Time Lapse και εξήγησε πως αυτή μας βοηθά στην επιλογή των καλύτερων εμβρύων για την εμβρυομεταφορά.

Με την τεχνική CGH-array έχουμε τη δυνατότητα να επιλέγουμε γρήγορα και με ασφάλεια τα υγιή έμβρυα που δεν φέρουν κληρονομούμενες ασθένειες ή μεταλλάξεις, χωρίς να καθυστερούμε τη λήψη του αποτελέσματος.

‘Όλες αυτές οι τεχνικές που αναφέρθηκαν ουσιαστικά αποτελούν τα τελευταία βήματά της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και αποτελούν πρωτοποριακές τεχνικές, οι οποίες εφαρμόζονται στις καλύτερες μονάδες του εξωτερικού.

Επίσης αναφέρθηκε στην νέα γενιά τεχνικών οι οποίες πρόκειται να εφαρμοστούν στο άμεσο μέλλον και αφορούν την ρομποτική μικρογονιμοποίηση, την χρήση νανοσωματιδίων για την επιλογή των καλύτερων σπερματοζωαρίων και τη χρησιμοποίηση νέων υλικών καλλιέργειας των εμβρύων, τα οποία θα έχουνε συγκριτικά καλύτερα αποτελέσματα και βελτιωμένα ποσοστά επιτυχίας στην εξωσωματική γονιμοποίηση.